I sommer var var vi på ferie i USA, nærmere bestemt St.Pete beach uten for Tampa og etterpå Orlando. Siste dagen i Tampa reiste vi innom en veldig gresk by, Tarpoon Springs. Vi dro først på en båttur for å se delfiner.
Etter båtturen handlet vi litt natursvamper og ble anbefalt en gresk restaurant, steike det var god mat!!
Når vi kom hjem i fra ferien så måtte jeg jo prøve å lage noe av det jeg likte best nemlig kjøttboller og pitabrød med tzatziki. Så her kommer greske kjøttboller etter oppskrift fra "En blogg om gresk mat".
Ingredisenser:
1 skive brød uten skorpe(loff)
200gr karbonadedeig
200gr kjøttdeig av svin
4 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts allehånde
1 ts salt
bitte litt kanel og cayennepepper
1/2 ts pepper
1/4 ts spisskummen
Ha loffen i vann i ca 10 min, ha alt det andre oppi en bollen mens du venter.
Bland alt godt sammen.
Lag små avlange kjøttboller og stek dem i olivenolje til de er fine og brune.
Her er noen av bollene, jeg fikk 15 boller av denne deigen.
Hver bolle inneholder ca 60 kcal.
Et veldig godt tilbehør eller dipp til bollene er gresk youghurt med paprikapulver.
Ta 2 dl youghurt og bland inn 1 ts paprikapulver, la blandingen stå å godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager kjøttbollene. Deilig som lørdagssnacks eller romjulskos på en torsdag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar