Og selvfølgelig måtte jeg lage karameller på en tirsdag :)
Finn en stor og god panne, sukkertermometer og en tresleiv til å røre med. Gjør klar en form og smør den med smør, cresco fett eller som jeg bruker matfett på sprayboks.
400 gr sukker
220 gr brunt sukker
230 ml lys sirup
230 ml viking melk
480 ml fløte
230 gr smør
4 ts vaniljeekstrakt
Ha alt oppi panna og sett på middels til høy varme, rør hele tiden ellers brennes det seg i bunn. Ha i sukker termometeret og sørg for at tippen ikke tar i bunnen. Kok til termometeret når 120 grader, dette tar litt tid. Dersom du ikke har termometer må du ha et glass med kaldt vann og dryppe litt karamell oppi, når karamellen strimler når den faller til bunnen er den passe. Må prøve deg frem.
Hell all karamellen oppi en form og pass fingerne. Sett kald til det er stivt nok til å deles opp. Del opp i ønskede biter, jeg har litt melis på så de ikke klisser seg sammen. Nytes sammen med gode venner!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar